8 Nisan 2011 Cuma

Bir blog okuyucumun gözünde ben :)

Zor seni anlatmak...
Bir serçe sürüsüydü gökyüzünde uçuşan..İlk bakıldığında hepsi aynı uçuyor gibiydiler ve hepsi aynı renkteydi… oysa dikkatli bakınca yüzlercesi içinde biri farklı bakıyordu. Ürkekti.. ne şaşırtıcıydı ürkek olması: yüzlerce dostunun arasında oysa.. ürkekti haa, ve gizemliydi. Arada, rüzgara bırakıp açarken sonsuzca kanatlarını diğer serçeler, o hep kısıtlı uçuyor gibiydi özgürlüklere. Ne yaşamıştı geçmişte, kim bilir kimler üzmüştü bu kadar onu? Yakalayıp kafese koymaya yüreğim elvermez, tek yolu iki parça yürekten gelen ekmek parçası ve bir iki damla gözden akan gözyaşı koymak önüne ve beklemek. Saatlerce… günlerce… Beklemek.. Gelir mi bilinmez? Yüreğimin parçasından alır mı bir iki lokma? Ekler mi gözyaşlarını gözyaşlarıma?
Aslında yok gibi gözyaşları görünen silüetinde, hep bir tebessüm dudağında…”Aslında sürekli tebessüm edenler, içten içe acı çekenlerdir.. Unutma, her gülen yüz mutluluk ifadesi değildir” demiş ya bi şarkısında B. Marley.. işte onun için demiş aslında zamanında…
Bir serçe sürüsüydü gökyüzünde uçuşan..ilk bakıldığında hepsi aynı uçuyor gibiydiler ve hepsi aynı renkteydi… oysa dikkatli bakınca yüzlercesi içinde biri farklı bakıyordu. Bir serçe kadar küçük bedeninde bir ejderha büyüklüğündeydi içine gizledikleri.. gözlükleri saklayamazdı gözlerine gizlediklerini. Bir serçe.. ve bir ejderha kadardı içine gizledikleri..
Yüzlercesi içinde farklıydı elbet… ve bin serçe gelse de penceremin önüne, bilirim hiçbiri alamaz yüreğimin parçasından bir iki lokma ekmeği.. ve ekleyemez gözyaşlarını hayatıma sen gibi…
Yoruldun biliyorum, yoruldun yeter.. gel dinlen azıcık gönlümün pervazında sana ihtiyacı olan ben gibi…
Lütfen konuş benimle ve lütfen dinle beni..

F.Çelikten

( demiştim yazarsan yayınlarım diye, öyle de yaptım. teşekkürler F.Çelikten )

2 yorum:

  1. Özlem aslında susmakla anlatılır. Ona kelimeler mi yeter. Kuş dili bile karşılayamaz yürğindekileri anlatmaya. Üstüne ne söylenirse, ne yazılırsa yazılsın, Özlem dendiğindi sadece mutluluğa özlem vardır. Sonsuza dek Özlem.

    YanıtlaSil
  2. beni en iyi siz tanıyorsunuz...

    YanıtlaSil